Welkom bij

Wereldwinkel Rotterdam Alexander

 

 

Welkom bij Wereldwinkel 'Alexander'  de speciaalzaak voor FAIR TRADE producten!

  De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen.Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoalszilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.

 Wereldwinkels zijn bijzondere cadeauwinkels waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Koffie uit Tanzania, lieve knuffels uit Sri Lanka en trendy sieraden uit India. Maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen. En je vindt er smakelijke levensmiddelen. Zoals koffie, thee, cacao, sauzen, chutneys en wijn. Koop je iets in één van de 375 Wereldwinkels in Nederland dan bevorder je de eerlijke handel en steun je de ontwikkeling van zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren op het zuidelijk halfrond.

 Dit zeggen zij erover:

 ‘We bepalen gelukkig nu zelf welke know-how we op dit moment nodig hebben'

 Nu een aantal boerenvertegenwoordigers in Tanzania getraind zijn in ‘koffie proeven’, kunnen zij de kwaliteit van de partijen écht beoordelen en zijn zij écht in staat de kwaliteitsdiscussie met de afnemers te voeren.

‘Dankzij goede ondersteuning konden wij onze sieraden verkopen en leggen we nu geld opzij voor de kinderen’

 Professor Sharma en zijn vrouw Tara trokken zich het lot van de ‘onaanraakbaren’ en moslim handwerkslieden in India aan. Onder hun leiding zijn inmiddels tientallen sterke handnijverheidsgroepen ontstaan die erin slagen de markt te betreden. Zij krijgen een goeie prijs voor bijvoorbeeld hun sieraden en kunnen geld opzij leggen voor hun kinderen.

De koffie en sieraden koop je dus in de Wereldwinkel.

Wereldwinkel Alexander is geopend op maandagmiddag van 13.00- tot 17.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 09.30- tot 17.00 uur.

Gratis website teller